Náboj junior

V piatok 28. novembra 2014 sa v Centre voľného času v Lučenci konal už tretí ročník súťaže Náboj junior. Za naše gymnázium sa tejto súťaže zúčastnili štyria žiaci – Oliver Kukolík a Oliver Vrško z tercie a Martin Balla a Marek Kanát z kvarty.

Náboj junior je matematicko-fyzikálna súťaž pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl a žiakov tercie a kvarty osemročných gymnázií. Zúčastniť sa jej môžu všetky základné školy a osemročné gymnáziá zo Slovenskej republiky a z Českej republiky.

Súťaž spočívala v tímovom riešení zadaných úloh z oblasti matematiky a fyziky. Nesúťažili sme teda medzi sebou ako jednotliví žiaci, ale ako štvorčlenné družstvá, reprezentujúce jednotlivé školy. Úlohy sme riešili po blokoch, to znamená, že až po vyriešení jedného bloku úloh nám boli zadané úlohy ďalšieho bloku. Riešili sme dovtedy, pokým súťažný tím zvládol vyriešiť úlohy zadaného bloku.

Súťaže sa v Lučenci zúčastnilo 13 tímov. Úlohy, ktoré sme riešili, neboli vôbec jednoduché a ľahké a tak nás naše umiestnenie na 7 mieste potešilo.

Oliver Kukolík