Čaj o piatej číslo dva

Dvadsiateho deviateho novembra sa kultúrny život nášho mesta niesol v duchu dlho očakávanej a pripravovanej akcie „Čaj o piatej“.
Nápad bývalej študentky nášho Gymnázia, Laury Kováčovej, zorganizovať „talkshow“ s našimi rodákmi minulý rok zožal obrovský úspech, a tak sa na pódiu so svojim moderátorským kolegom, Adamom Marenišťákom, ukázala po druhý krát. Síce hosťami boli pre našu generáciu menej známe osobnosti, do diskusie prispeli veľmi zaujímavými príbehmi, postrehmi a poučnými slovami či radami do života.

Prvá dvojica vyzvaná na vyspovedanie do pódiových kresiel bola v zložení – rodák z Horných Plachtiniec, herec, politik a bývalý generálny riaditeľ TV JOJ Milan Kňažko, ktorý nám prezradil svoje herecké začiatky i názory na dnešnú politiku a hollywoodska herečka, prvá letuška a trénerka letušiek z okresu Veľký Krtíš Marcela Lendvaiová, ktorej bola položená otázka „Čo je receptom na úspech?“ Vyjadrila sa pohotovo a jej slová ma donútili zamyslieť sa a popremýšľať o ich pravdivosti. „Každý za úspech považuje niečo iné. Dôležitá je ale vytrvalosť, tá prináša úspech. Musíme sa opýtať prečo robíme to, čo robíme a koľko sme schopní obetovať.“ Tiež nám priblížila Hollywood a vyvrátila naše ilúzie o dokonalom a bohatom živote v Amerike.

Po dokončení rozhovorov s prvými hosťami sa dievčatá zo Sexty(Bianka Máthová, Barbara Nemčoková, Martina Tomová) rozhodli pod vedením pani učiteľky spevu Márie Híves zo Základnej umeleckej školy vo Veľkom Krtíši spestriť atmosféru v sále kultúrneho domu.

Po predstavení boli na pódium pozvaní pán profesor, právnik a šéfredaktor časopisu Justičná revue Ján Svák a pán profesor, prednosta Urologickej kliniky Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského, predseda Slovenskej urologickej spoločnosti a v neposlednom rade absolvent nášho Gymnázia Ján Kliment. Diskusia prebiehala rovnako a opäť prišlo oživenie programu v podobe prednesu moderátora večera, Adama Marenišťáka, nádejného budúceho herca.

Posledný pár tvorila ilustrátorka detských kníh, učebníc a časopisov Edita Hajdu a sedemnásobný majster Slovenska v streľbe zo vzduchovky Zoltán Baláž. Mladá, skromná, úspešná žena a taktiež absolventka nášho Gymnázia sa rovnako vyjadrila k téme najväčší úspech. Napriek tomu, že sa nám priznala k veľkej tréme, zvládla rozhovor bravúrne. Šikovný rodák z nášho mesta si získal pozornosť divákov, keď predstavil vzduchovú pušku, jedinú na Slovensku, používanú len na vrcholných podujatiach za neuveriteľných 3000eur.

Diskusiu opäť zakončil pôvabný spev našich slečien a moderátori naposledy vyzvali hostí na pódium, kde im boli pánom riaditeľom Mgr. Jaroslavom Horváthom a pani profesorkou Mgr. Miroslavou Čopovou odovzdané malé darčeky a sponzorské dary ako pamiatka na túto znovu úspešnú údalosť. Samozrejme, nesmiem zabudnúť podotknúť, že aj naše „celebrity“ si pripravili niekoľko otázok do publika a za správne odpovede rozdávali prezenty, aby si aj diváci mohli odniesť vecné spomienky.

Podľa môjho názoru to organizátorom opäť vyšlo a prajem im veľa šťastia na prípravy ďalšej údalosti – „Čaj o piatej číslo 3“.

Alexa Ďurovová, OKTÁVA

Fotogaléria